Onderwaarde

Als de marktwaarde bij verkoop van uw woning minder is dan de uitstaande hypotheek, dan is er sprake van onderwaarde. Dit betekent dat wanneer u uw huis gaat verkopen er sprake is van een verkoopverlies en dus van een restschuld. Met de verkoop van de woning kunt u dan niet de gehele hypotheek aflossen.

Bij verkoop van uw woning kunt u met een restschuld te maken krijgen. Deze schuld moet u dan uit eigen middelen terugbetalen. 

  • Hypotheek aflossen

U kunt de mogelijkheden onderzoeken om extra te gaan aflossen op uw hypotheek. Bijvoorbeeld met opgebouwd spaargeld dat u niet op korte termijn nodig heeft. Extra aflossen kan eenmalig of elke maand een vast bedrag. Overweegt u om extra te gaan aflossen? Neem dan contact op met uw adviseur om de mogelijkheden te bespreken. 

  • Lagere risicoklasse 

In bepaalde gevallen komt u door een extra aflossing in een lagere risicoklasse terecht. Wanneer dit het geval is gaat uw rente bij de renteherzieningsdatum omlaag. Is uw woning sterk in waarde gestegen? Als de lening door waardestijging van de woning in een andere tariefklasse valt, kunt u ons vragen de tariefklasse te wijzigen. Hiermee profiteert u van een lagere hypotheekrente. Deze besparing kunt u bijvoorbeeld inzetten om extra op uw lening af te lossen. Bij een lening met NHG is het niet mogelijk om in een andere tariefklasse te vallen. Voor een lening met NHG bestaat maar één tariefklasse. Wilt u weten of dit in uw situatie mogelijk is? Neem dan contact met ons op via telefoonnummer 010 -242 1560

Contact